Διαφήμιση επιχείρησης στο Google και στις συνεργαζόμενες με αυτό ιστοσελίδες (Youtube,Gmail,..). Δημιουργία διαφημιστική καμπάνια στο Google Adwords με εικόνα και κείμενο. Δημιουργικό και σύνταξη διαφημίσεων. Ανάλυση ανταγωνισμού, λέξεων-κλειδιών, προϋπολογισμού, στατιστικά στοιχεία.

Περιγραφή Προϊόντος

Η διαφημιστική καμπάνια στην μηχανή αναζήτησης Google όπως και στις συνεργαζόμενες ιστοσελίδες με αυτό, μέσω της υπηρεσίας AdSense, βασίζονται στις λέξεις-κλειδιά. Οι διαφημίσεις προβάλλονται στην μηχανή αναζήτησης, στο δεξί πλάι της σελίδας αποτελεσμάτων, βάσει των λέξεων κλειδιών που εισήγαγε ο χρήστης. Οι λέξεις αυτές αντιστοιχίζονται με τις λέξεις-κλειδιά που έχουν οριστεί κατά την δημιουργία της διαφήμισης σας. Στην περίπτωση που η διαφήμιση προβάλλεται σε ιστοσελίδες τρίτων τότε το Google αντιστοιχίζει τις λέξεις που βρίσκονται στην ιστοσελίδα, με τις λέξεις κλειδιά που έχουμε ορίσει κατά την δημιουργία της διαφήμισης.

Εμείς αρχικά ερευνούμε τις λέξεις κλειδιά που πρέπει να στοχευθούν βάσει των αναζητήσεων των χρηστών του Google. H έρευνα διεξάγεται σε τοπικό επίπεδο (εντός Ελλάδας). Στην συνέχεια αναλύουμε και σας προτείνουμε σε ποιες λέξεις-κλειδιά αξίζει να επενδύσετε, βάσει του οικονομικού budget που εσείς έχετε ορίσει και με γνώμονα τον ανταγωνισμό. Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσουμε την ίδια την διαφήμιση. Αρχικά δημιουργούμε διαφήμιση με κείμενο, η οποία θα προβάλλεται στα δεξιά της σελίδας αποτελεσμάτων του Google, όπως και σε ιστοσελίδες τρίτων που συνεργάζονται με την υπηρεσία διαφημίσεων του Google (Adsense). Η διαφήμιση πρέπει να είναι περιεκτική και άμεση, καθώς το διαφημιστικό μήνυμα πρέπει να οριστεί με λιγότερους από 100 χαρακτήρες.

Έκτος από διαφήμιση κείμενου, το Google παρέχει την δυνατότητα διαφήμισης και με την χρήση εικόνας στα παρακάτω μεγέθη:

320 × 50 Mobile leaderboard
468 × 60 Banner
728 × 90 Leaderboard
250 × 250 Square
200 × 200 Small square
336 × 280 Large rectangle
300 × 250 Inline rectangle
120 × 600 Skyscraper
160 × 600 Wide skyscraper
300 × 600 Half-page ad

Οι διαφημίσεις σας θα προβάλλονται σε ιστοσελίδες τρίτων που συνεργάζονται με την υπηρεσία διαφημίσεων του Google (Adsense). Το Google έχει ορίσει τα παραπάνω μεγέθη με σκοπό να βοηθήσει τους διαφημιστές να επιλέξουν όποιο ταιριάζει καλύτερα στις ιστοσελίδες που θα φιλοξενηθούν οι διαφημίσεις. Για αυτό το λόγο προτείνεται να δημιουργηθούν διαφημίσεις σε όλα τα μεγέθη για καλυφθούν όλες οι πιθανές επιλογές των διαφημιστών και των ιστοσελίδων τους. Τέλος, μετά την δημιουργία των διαφημίσεων (κειμένου και εικόνας) καθορίζετε το ημερήσιο ποσό που επιθυμείτε να επενδύσετε σε διαφήμιση. Το ποσό αυτό διαμοιράζεται στις λέξεις-κλειδιά που έχουν επιλεγεί ανάλογα με τον ανταγωνισμό. Μετά την έναρξη της διαφημιστικής καμπάνιας ελέγχουμε σε εβδομαδιαία βάση τα στατιστικά στοιχεία της καμπάνιας και αυξομειώνουμε τα ποσά που έχουν οριστεί για κάθε λέξη κλειδί για να επιτύχουμε την μέγιστη προβολή και οικονομία. Δηλαδή, αν έχουμε ορίσει ότι για παράδειγμα θα δίνουμε στο Google 0,42 € σε μια συγκεκριμένη λέξη κλειδί, κάθε φορά που ένας χρήστης κάνει click στην διαφήμιση μας, και παράλληλα προκύπτει από τα στατιστικά ότι για να έχουμε μεγαλύτερη προβολή πρέπει να ανεβάσουμε στην συγκεκριμένη λέξη κλειδί το ποσό στα 0,45 €, τότε θα κάνουμε άμεσα την αλλαγή. Αν δεν παρακολουθούμε την διαφημιστική μας καμπάνια κάνοντας διορθώσεις, τότε κινδυνεύουμε κάποιος ανταγωνιστής στην συγκεκριμένη λέξη κλειδί να έχει επενδύσει μερικά λεπτά του ευρώ περισσότερα, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται περισσότερο αυτός και όχι εμείς.

Περιλαμβάνει :

– Έρευνα Λέξεων-Κλειδιών
– Οικονομική ανάλυση Λέξεων-Κλειδιών
– Δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας
– Δημιουργία διαφήμισης με κείμενο (Contextual)
– Παρακολούθηση και ενημέρωση της καμπανιάς σε εβδομαδιαία βάση
– Αποστολή εβδομαδιαίων στατιστικών στοιχείων καμπάνιας (προβολές & χρεώσεις)
– Δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας με εικόνες (banner)
– Δημιουργία διαφημιστικών μακετών σε όλες τις διαστάσεις που προτείνονται από το Google με τις δικές σας εικόνες και το δικό σας προωθητικό μήνυμα

Σημειώσεις: Η υπηρεσία παρακολούθησης της διαφημιστικής καμπάνιας και αποστολής στατιστικών ισχύει έως την εξάντληση του Διαφημιστικού budget που έχετε ορίσει.